Grain Bags și-a dublat cifra de afaceri în 2021 și pregătește o soluție financiară completă pentru:

Grain Bags România, furnizor de soluții pentru depozitarea în silobag-uri, a generat anul trecut, o cifră de afaceri de 2,2 milioane de euro, dublu față de 2020, când cifra de afaceri trecuse puțin peste 1 milion de euro, iar antreprenorul mizează pe o creștere de 77%, în 2022.

1. Spațiile de depozitare din România, insuficiente

În condițiile în care producția de cereale din România se află în creștere, fiind estimată la 34,16 milioane de tone în anul agricol 2021, de patru ori mai mare decât în anul agricol 2007 (Sursa: Clubul Fermierilor Români), spațiile de depozitare deja existente devin tot mai insuficiente. Chiar dacă, România are o capacitate de depozitare în silozuri și baze, notată în hârtii, de peste 26 milioane de tone, în realitate o parte nu funcționează la capacitate maximă.

Mai mult, estimările arată că țara noastră se apropie de o producție de 40-45 de milioane de tone de cereale, în jurul anului 2030. În condițiile date, Grain Bags România trage un semnal de alarmă, în ideea că România are nevoie de o extindere a spațiilor de depozitare, propunând o soluție eficientă în acest sens – sistemul silobag.

2. Peste 2.000 de saci uriași, vânduți de Grain Bags în 2021

Bilanțul din 2021 arată că vânzările Grain Bags România au fost pe un trend ascendent, pe toate segmentele. Astfel că, s-au vândut cu 99% mai multe silobag-urile în 2021, comparativ cu 2020, și cu 48% mai multe, față de anul
2019. Ca și cifră, peste 2.000 de saci uriași au ajuns, anul trecut în fermele de la noi, dar și peste hotare.

De asemenea, utilajele vândute au fost cu 84% mai multe, comparativ cu 2020, și cu 120% mai multe, față de 2019. Cea mai mare creștere se poate observa pe partea de închirieri de utilaje, unde procentul a trecut de 100%, atingând o creștere de 180% în 2021, comparativ cu 2020, și de 46% față de 2019.

„După cum spunea odată Lucian Buzdugan, Senior Advisor la Al Dahra Agriculture: «silobag-ul a devenit o tehnologie permanentă folosită în Insula Mare a Brăilei, nu este o opțiune». Pe același principiu merg și ceilalți clienți ai noștri, care după ce au observat utilitatea sistemului, nu mai închiriază utilajele, ci preferă să le achiziționeze de la noi. Astfel, se explică această creștere mare pe partea de închiriere în 2021, dar mult mai mică față de 2019”, a menționat Narcis Ranghiuc, director general Grain Bags România, în cadrul evenimentului „Cum arată depozitarea de cereale în România”, organizat de companie, pe 14 ianuarie 2022, la Restaurantul Ferma Baciu, din București.

La eveniment au participat jurnaliștii din presa agricolă, dar și cei din zona business. De asemenea, au dat curs invitației reprezentanții din asociațiile agricole, precum și fermieri: Nicu Vasile, președinte Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Alina Crețu – director executiv Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR), Costin Telehuz – președinte Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice Ialomița (ACCPT Ialomița), Florentin Bercu – director executiv Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV), Ionel Arion – președinte Federația Națională Pro Agro, Alexandru Haită – fermier din Teleorman, lucrează 1.100 ha, Gheorghe Nițu – fermier care lucrează 4.000 ha în Giurgiu, Alexandru Baciu – crescător de vaci, peste 1.000 de capete, lucrează peste 2.000 ha teren și proprietar Restaurant Ferma Baciu.

3. Record de depozitare în silobag pentru o zi - 2.500 tone de grâu

Sistemul silobag se adresează atât fermelor de mici dimensiuni, cât și mari, drept dovadă clienții Grain Bags România sunt fermieri care lucrează terenuri de la 100 de ha, la peste 10.000 de ha. De asemenea, mulți crescători de vaci, porci sau pui folosesc deja silobag-urile pentru depozitarea de furaje, dar și mulți procesatori din zona de uleiuri sau morărit și panificație.

Astfel că, cele mai depozitate materii în sacii uriași au fost, anul trecut: grâu, porumb și floarea-soarelui, pe partea de cereale și crimping, siloz porumb și siloz lucernă, pe partea de furaje. Iar, recordul de încărcare în silobag pentru o singură zi, a fost de 2.500 de tone de grâu, realizat în județul Constanța, la un trader de cereale.

În ceea ce privește obiectivele pentru anul acesta, reprezentanții companiei și-au propus să dezvolte o soluție financiară completă în avantajul fermierilor, să extindă echipa Grain Bags România, să intre și pe alte piețe din Europa și să crească cifra de afaceri cu 77%.
„Am observat că există fermieri care nu își permit să stocheze cerealele. Asta pentru că, au anumite scadențe, trebuie să plătească rate la o combină, un tractor sau chiar inputuri. Așa că, ne-am gândit să oferim o soluție completă în parteneriat cu o bancă românească, care va suporta de fapt, finanțarea pentru depozitarea de cereale. Astfel fermierul, își va putea vinde recolta la momentul potrivit, fie la o lună sau mai multe după depozitare”, a adăugat Narcis Ranghiuc.

Open chat
1
Salutare 👋
Cu ce va putem ajuta?