Șoarecii și ciorile, inamicii silobagului. Prin ce metode Grain Bags îi ține la distanță

Ca orice sistem de depozitare, silobagul este expus anumitor riscuri care pot periclita recolta depozitată, dacă fermierul nu respectă câteva măsuri de siguranță. Aici, ne referim la atacurile din exterior, precum cel al rozătoarelor, dar și al păsărilor, în special ciori.

1. Închiderea ermetică a sacului

Este bine de știut că rozătoarele se orientează cu preponderență, spre capătul silobagului, unde există acel loc de închidere a sistemului. Din acest motiv, echipa Grain Bags România recomandă închiderea sacului cu o atenție sporită, dar și o curățare riguroasă a resturilor de cereale din jurul acestuia.

2. Nisip la capătul sacului

Mai mult de atât, pentru a spori siguranța sacilor, sugerăm fermierilor să pună nisip sau balastru la capătul silobagului și de asemenea, câteva capcane pentru soareci.

3. Plasă de protecție împotriva ciorilor

Este adevărat că păsările pot reprezenta un pericol pentru silobag, în sensul că îl pot sparge. Însă, Grain Bags România are și soluția pentru această situație – o plasă de protecție care se poate pune peste silobag pe toată lungimea și lățimea acestuia și care, poate fi refolosită de la an la an.
Chiar dacă condițiile meteorologice nefavorabile nu intră în categoria dăunătorilor, ținem să menționăm fermierilor că ploaia, viscolul sau soarele nu reprezintă pericole pentru silobag sau pentru recolta din interior. Așadar, nici căldura de +50 grade Celsius, dar nici frigul de -20 grade Celsius nu va afecta sistemul.

4. Respectarea regulilor de depozitarea, esențială

„Este important ca fermierii să respecte anumite reguli atunci când se face depozitarea în silobag și în acest fel, vor avea certitudinea că recolta lor este în siguranță. De asemenea, pot achiziționa de la noi, plasa de protecție împotriva ciorilor și astfel, riscul atacurilor de dăunători este redus la minim. Și nu uitați oferta noastră, pe ultima sută de metri înainte de închiderea sezonului de recoltat – silobag-uri la prețul de 1 ban/kg de porumb boabe depozitat!” , a menționat Narcis Ranghiuc, director general Grain Bags Romania.

Open chat
1
Salutare 👋
Cu ce va putem ajuta?